Persoonlijke begeleiding kinderen in het basis onderwijs (PO)

Jouw Talent In Beeld biedt persoonlijke begeleiding aan kinderen in het basis onderwijs.

 

Als het leren op school niet zo goed gaat is dat wel heel lastig. Meestal heeft de school al heel veel aan de problemen gedaan, maar gaat een kind niet voldoende vooruit. Dan kan het goed zijn om een ander eens naar de leerproblemen te laten kijken. Goed onderzoek en intensieve begeleiding kosten veel tijd en het is voor de school bijna niet mogelijk om dit bij alle kinderen met leerproblemen te realiseren.

Jouw Talent in Beeld helpt kinderen met (een tijdelijke) efficiënte persoonlijke begeleiding weer op weg. Hierbij wordt naast de cognitieve vaardigheden nadrukkelijk gewerkt aan het (terug)krijgen van zelfvertrouwen.

Niet het foutloos rekenen of schrijven in een toets of een bepaalde hoeveelheid woorden binnen een minuut kunnen lezen is het belangrijkst. Het uiteindelijk doel is, dat de aangeleerde vaardigheden worden toegepast in situaties die een kind dagelijks tegenkomt. Dat betekent dat alles wat geoefend wordt ook functioneel gemaakt wordt.

Wij  maken gebruik van zoveel mogelijk functies: visueel (zien), auditief (horen), tactiel (voelen), motorisch (bewegen) en ritmisch (muziek). Op deze manier wordt er gebruik gemaakt van de eigen talenten en mogelijkheden.

Kinderen zijn gebaat bij een prettige samenwerking tussen ouders, school en begeleider. Voor ons is samenwerking met de school een voorwaarde om te kunnen helpen. De afgelopen jaren hebben we  met veel (basis)scholen een goede en constructieve samenwerking opgebouwd.

Wij hebben een volledige onderwijsbevoegdheid en kunnen daarom de gewenste ondersteuning voor alle vakken bieden. Daarnaast is Jouw Talent In Beeld gespecialiseerd in het werken met kinderen met een handicap of anders gezegd, een speciaal talent zoals:

-         Beelddenkers;

-         dyslexie;

-         dyscalculie;

-         autistisch spectrum;

-         PDD NOS;

-         ADHD;

-         ADD;

-         faalangst.

 

De methodes die wij onder andere gebruiken zijn:

- leren leren methode;

- mijn eigen spellingsmap;

- sterker staan;

- creatief communiceren in beeld en woord;

- estafettelezen.

Home | Onderwijs | Persoonlijke begeleiding kinderen in het basis onderwijs (PO)
arrow

Uitgelicht

Jouw Talent In Beeld 

= Begeleiding leerlingen en docenten PO, VO, MBO, HBO en WO.

= Trainingen en workshops voor bedrijven en teams.

= Individuele coaching

Arrow black
Jouw Talent in Beeld | ymake
4
topfoto2
4
topfoto